Tevékenységünk egyik alapja az akut (sürgős) betegek rendelőben, vagy szükség esetén a területen történő ellátása. Hirtelen kezdődő panaszok esetén keressen minket az ismert elérhetőségeken. Lehetőség szerint ez esetben is igyekezzen időpontot egyeztetni az ellátás tervezhetősége érdekében.

FONTOS! Rendelési és rendelkezésre állási időn túl (munkanapokon 17 óra után) akut panaszokkal a mentőszolgálatot (112) vagy a központi ügyeletet keresse. Rendelési időn kívül kizárólag munkanapokon 8-17 óra között vagyunk telefonon elérhetőek, de vegyék figyelembe, hogy ekkor ellátást korlátozottan tudunk nyújtani, hiszen jellemzően tervezett adminisztratív, beteglátogatási feladatainkat végezzük ilyenkor, jellemzően nem a rendelőben. Ilyenkor jobbára tanácsadásra szorítkozik az ellátás, vagy előjegyezzük rendelési időben történő ellátásra. 

A központi ügyelet elérhetősége:
Tel: +36 42 402377
Cím: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 70. 

Mikor kell mégis MENTŐT hívni? (telefon: 112)

Minden esetben, amikor a beteg azonnali egészségügyi ellátásra szorul:

  • ha életveszély, vagy annak gyanúja áll fenn (eszméletlen állapot, bármilyen eredetű súlyos vérzés, stb.)
  • baleset, sérülés, bármilyen eredetű mérgezés esetén
  • megindult szülés, illetve a fennálló terhesség alatt bekövetkező rendellenesség miatt
  • ha erős fájdalom, vagy más riasztó panasz, illetve tünet észlelhető (pl. fulladásérzés, nehézlégzés, végtagbénulás, stb.)
  • ha olyan magatartászavart észlelünk, mely során a beteg saját maga, vagy mások életét veszélyezteti.

Egyéb, nem kifejezetten sürgős esetekben elegendő az ügyelet hívása, még kevésbé sürgős esetben pedig a háziorvos következő napi felkeresése.

Amennyiben bizonytalan segítségképpen néhány típusos panaszt illetően látogasson el a WWW.VALASSZONOKOSAN.HU weboldalra!