Mit kell tennie, ha át szeretne jelentkezni új háziorvoshoz?

Mint tudja, ma Magyarországon „szabad háziorvos választás” van. Ez a következőket jelenti:
- Ha Ön a választott háziorvos körzetében lakik, hozzá bármikor bejelentkezhet, a háziorvosnak kötelessége Önt a praxisába felvenni (területi ellátási kötelezettség) és Önnek mind a rendelőben, mind (indokolt esetben) az Ön lakásán ellátást nyújtani.
- Ha Ön nem a választott háziorvos kötelezően ellátandó körzetében lakik, kérheti a praxisba való felvételét, ilyenkor a háziorvosnak jogában áll mérlegelni, hogy Önt el tudja-e látni. Ha úgy dönt, hogy ezt tudja vállalni, akkor a fentiek szerint felveszi Önt praxisába és a továbbiakban ugyan úgy ellátja, mintha a körzetében lakna.

Önnek új háziorvoshoz való bejelentkezéskor (átjelentkezéskor) a következő a tennivalója:

- Felkeresheti új háziorvosát az átjelentkezés előtt, megismerkedhet vele, ez Önt nem kötelezi semmire. Ezt megteheti akkor is, ha Ön éppen nem beteg.
- Ha úgy dönt, hogy át szeretne jelentkezni, a háziorvosnál ki kell töltenie a megfelelő formanyomtatványt, melyen nyilatkozik, hogy át szeretne jelentkezni. Ehhez szüksége lesz a TAJ-kártyájára, régi háziorvosa nevére és rendelőjének címére.
- Új háziorvosa e nyilatkozat alapján levélben megkeresi az Ön korábbi háziorvosát, és postai úton átkéri tőle az Ön korábbi kórtörténetét tartalmazó dokumentációját, azaz az Ön „kartonját”. Önnek tehát nem kell orvostól orvosig járnia, és várakozással tölteni az idejét. Természetesen, amennyiben Ön szívesen felkeresi régi háziorvosát, a kikérő lappal személyesen is átviheti új orvosának a személyes dokumentációját.
- A továbbiakban Önt már új háziorvosa látja el.

Amennyiben hozzánk szeretne átjelentkezni, kérjen időpontot a rendelési időnkben az (42) 460-202, illetve a (30) 494-0900 telefonszámon!

>>> LETÖLTHETŐ ÁTJELENTKEZÉSI LAP ITT